Specialisme: groepslessen aan senioren 55+

Achtergrond/leservaring: Op het conservatorium in Tilburg ben ik afgestudeerd met als hoofdvak electronisch orgel; aansluitend heb ik op het conservatorium in Enschede het hoofdvak Keyboards gevolgd. Vooral deze laatste opleiding was leuk maar ook zeer intensief. Alle mogelijke manieren van les geven en muziek maken kwamen aan bod.

Beschikbaarheid: In Boxtel geef ik les op maandag en vrijdag.

Tarieven: op aanvraag.

Wido de Bonth

Graag wil ik me even voorstellen. Ik ben Wido de Bonth, docent keyboards bij Muzebox. Op jonge leeftijd ben ik in aanraking gekomen met muziek. Mijn vader was pianist en organist, en bij mijn moeder thuis werd ook veel piano gespeeld en gezongen. Daardoor raakte ik ook geïnteresseerd. Ik ben begonnen met electronisch orgel, daarna heb ik op piano en kerkorgel leren spelen. Op het conservatorium in Tilburg ben ik afgestudeerd met als hoofdvak electronisch orgel; aansluitend heb ik op het conservatorium in Enschede het hoofdvak Keyboards gevolgd. Vooral deze laatste opleiding was leuk maar ook zeer intensief. Alle mogelijke manieren van les geven en muziek maken kwamen aan bod.

Op dit moment ben ik 30 jaar fulltime docent, en ben ik verbonden aan 4 muziekscholen op 7 lesplaatsen. In Boxtel ben ik terecht gekomen omdat ik jarenlang bij de muziekafdeling van MIK heb gewerkt, tot aan het moment dat zij stopten met de activiteiten. Met veel plezier geef ik een diversiteit van lessen. Een specialiteit van mij is het geven van groepslessen aan senioren 55+. Daar ben ik 5 jaar geleden mee begonnen, en ik heb nu op verschillende scholen diverse groepen. Deze cursisten zijn helemaal vooraan begonnen met spelen en noten lezen, en zijn nu al goed gevorderd.

Het leeuwendeel van mijn lessen geef ik aan de jeugd. Dit is een breed begrip, al vanaf 7 jaar kun je starten, maar ook de oudere jeugd komt nog graag op les. Het is niet voor niets dat sommige leerlingen pas stoppen als ze elders gaan studeren! Spelenderwijs en met alle moderne middelen maken we muziek: we maken gebruiken van multimedia en youtube-spelen, samenspel, theorie, enz. We spelen muziek uit de Top 40, originele stukken, evergreens en verder wat je graag zou willen spelen. Ik gebruik allerlei methodieken, op een goede, didactische manier. Lol in het muziekmaken staat centraal! Verder vind ik het heel belangrijk dat er een klik is tussen de docent en leerling, dat geeft een goede basis, met vertrouwen.

Een gratis proefles, dat is altijd mogelijk.

Vul hieronder het formulier in

Vul hiernaast jouw gegevens in of stel ons een vraag.

Vul hier jouw gegevens in